II. ročník festivalu Věda prochází žaludkem na pražské Ladronce
Propojení vědy a gastronomie? Ano, i to je možné. Pokud sami či se svými
ratolestmi zavítáte v sobotu 21. 6. na pražskou Ladronku, setkáte se
nejen s přírodovědci z naší fakulty, ale především s řadou vybraných
pokrmů. Společným tématem bude tentokrát příroda a potraviny Jižní
Ameriky.
Během jediného dne propojí odborníci z Přírodovědecké fakulty UK
kulinářské umění vybraných restaurací se špičkovou vědou. Letos se
zaměříme na Jižní, Střední a Severní Ameriku. Prohlédněte si vybrané živočichy typické pro americké kontinenty
a seznamte se s přípravou jak tradičních, tak zcela neobvyklých jídel.
Příznivci masitých pokrmů jistě ocení americké steaky, ti co si na maso
moc nepotrpí, se mohou přiučit jak připravovat exotická jídla z domácích
bio surovin. Ryze vědecko gastronomický program doplní i sportovní a
netradiční alternativní aktivity.
Подробнее: http://www.natur.cuni.cz/fakulta/aktuality/ii.-rocnik-festivalu-veda-prochazi-zaludkem-na-prazske-ladronce